گمانه زنی کشف طلا

ساخت وبلاگ

گمانه زنی کشف طلا

عميق ترين قسمتي که به وسيله ي حفر گمانه، ضخامت مورد قبول و عيار مناسب به دست آمده است عمق 140 متري از سطح زمين است زيرا از اين عمق پايين تر هم ضخامت رگه و همعيار آن به اندازه ي قابل ملاحظه اي کم شده است که...

 به منظور شناخت موقعيت ماده ي معدني طلا دار در اعماق پايين تر، از حفر گمانه هاي اکتشافي مغزه گيري استفاده ...

به منظور شناخت موقعيت ماده ي معدني طلا دار در اعماق پايين تر، از حفرگمانه هاي اکتشافي مغزه گيري استفاده مي شود. اين گونه حفريات امروزه بهوسيله ي دستگاه هاي حفاري مغزه گيري مدرن انجام مي گيرد.

انتخابمحل گمانه ها بسيار بااهميت بوده و کاملاً بايستي از تمامي جوانب بررسي ومورد توجه قرار داده شود. با در نظر گرفتن مسائل زمين شناسي منطقه و باتوجه به اطلاعاتي که پس از تهيه ي نقشه هاي زمين شناسي و تکتونيکي معدنمورد مطالعه و به دنبال حفر ترانشه ها و تونل هاي اکتشافي در افق هايمختلف به دست آمده، وضعيت ماده ي معدني را مشخص کرده و محل دهانه هايگمانه هاي اکتشافي جهت حفر آنها انتخاب مي شود به عنوان مثال در معدن طلايچاه خاتون ( موته ي اصفهان )

چون ماده ي معدني به صورت پر شدگي در داخليگسل هاي اصلي منطقه است در بررسي هاي زمين شناسي و با حفر ترانشه ها وتونل هاي مختلف متعدد در افق هاي مختلف امتداد و جهت شيب اين گسل ها مشخصشده است لذا محل گمانه هاي اکتشافي مغزه گيري، در جهت عمود بر امتداد وشيب اين گسل ها به نحوي انتخاب شده است که عمود بر ضخامت ماده ي معدني،اين ماده را در عمقي پايين تر از افق تونل هاي موجود در معدن قطع کند،معمولاً بايستي گمانه ها طوري انتخاب شوند که در اولين مرحله ماده ي معدنيرا در 20 متر پايين تر از افق پايين ترين تونل موجود در معدن قطع کنند.

در صورت مثبت بودن نتايج، گمانه هاي مرحله دوم به نحوي انتخاب و حفرخواهند شد که افقي حدود 20 متر پايين تر از افق قطع شده به وسيله ي گمانههاي اولين مرحله را قطع کرده و مغزه گيري نمايند اين مراحل تا ضعيف شدنضخامت و عيار پايين تر از حداقل عيار در نظر گرفته شده (cutoff gread) ،پيش خواهد رفت، اما مسئله اي که بايستي مورد توجه قرار داده شود اين استکه در مواردي که رگه ي مورد اکتشاف داراي ضخامت قابل ملاحظه اي نبوده وعيار هم در حدي نباشد که کنده کاري هاي بسيار عميق از نظر اقتصادي ( درحال حاضر ) مقرون به صرفه باشد انجام عمليات حفاري گمانه هاي اکتشافي خيليعميق مي تواند متوقف شود به عنوان مثال در معدن طلاي موته چون ضخامت مادهي معدني طلادار با گسترش شکاف دو ديواره گسل ها ارتباط مستقيم دارد و گسلها هر چه به طرف عمق پيش مي روند، بسته تر مي شوند.

لذا عميق ترين قسمتي که به وسيله ي حفر گمانه، ضخامت مورد قبول و عيار مناسب به دست آمده است عمق 140 متري از سطح زمين است زيرا از اين عمق پايين تر هم ضخامت رگه و همعيار آن به اندازه ي قابل ملاحظه اي کم شده است که با توجه به آن دو موردادامه ي عمليات اکتشافي براي اعماق بيشتر فعلاً صلاح نيست در صورتي که درمعدن طلاي مازوئه در 30 کيلومتري شهر حراره در کشور زيمبابوه چون عيار طلادر اعماق بالاي 200 متري هم حدود 10 گرم درتن بوده و رگه در طول قابلملاحظه اي، تغييرات عيار و ضخامت ندارد لذا در اين اعماق هم اکتشاف عمقيانجام و در حال حاضر با حفر چاه هاي قائم استخراجي ماده ي معدني مورد بهرهبرداري قرار دارد.

حفر گمانه ها با گرفتن مغزه از تمامي تشکيلاتدر حين حفر انجام مي گيرد. نهايت دقت در گرفتن مغزه کامل بايستي انجامگيرد. از تمامي طبقات سنگ ها در طول حفاري نياز به گرفتن مغزه ي سالم وکامل مي باشد و اين امر منحصر به خود ماده ي معدني طلادار نمي باشد زيرامطالعه ي مغزه هاي گرفته شده از طبقات سنگ هاي مختلف، اطلاعات بسيار مفيديمي دهد که در مراحل بعدي مي توانند مورد استفاده قرار گيرند لذا انتخابروش هاي حفاري صحيح و ابزار نمونه گير، بسيار با اهميت است در طول زمانحفاري تمامي مغزه هاي بيرون آورده شده از گمانه توسط زمين شناسان مربوطهبرداشت و نمونه برداري مي شود.

برداشت هاي زمين شناسي، سنگشناسي و کاني شناسي انجام شده بر روي مغزه هاي گمانه ها بر روي ستون زمينشناسي آنان پياده و در پرونده ي گمانه ي مربوطه ضبط و ثبت مي شود.

در مورد نمونه برداري از مغزه ها، در قسمت هايي که سنگ هاي آلتره ( دگرسان)نبوده و حاوي پيريت و ساير کاني هاي گوگردي نباشند از هر 5 متر طولمغزه، يک نمونه ي يک متري به نحوي که متعاقباً شرح آن خواهد آمد نمونهبرداري مي شود اما در قسمت هايي که سنگ هاي آلتره ديده مي شود و بخشي کهگمانه با گسل و توده ي ماده ي معدني برخورد کرده است.

از تمامي طول اينقسمت ها نمونه برداري مي شود البته در اين قسمت ها هم نمونه ي مربوط بههرمتر جداگانه برداشته مي شوند بايد دقت داشت در صورتي که طول يک بخشآلتره و يا طول مغزه هاي مربوط به توده ي ماده ي معدني کمتر از يک مترباشد آن بخش بايستي جداگانه نمونه برداري شود و با بقيه ي سنگ ها مخلوطنشود و حتي در مواقعي که تغييرات رخساره اي و کاني سازي در حد چند دهسانتي متري ديده مي شود هر بخش بايستي جداگانه نمونه برداري شوند.

در موردنمونه برداري از مغزه هاي حفاري با استفاده از دستگاه مغزه شکن (core spliter) اين امر انجام مي گيرد. مغزه ي مورد نظر را از جهت طولي دردستگاه مذکور قرار داده و به دو قسمت مساوي تقسيم و از هم جدا مي کنند،نيمه ي اول در جعبه ي مغزه ها به عنوان بايگاني باقي مي ماند، نيمه ي دومرا به وسيله ي دستگاه مغزه شکن از جهت طولي مجددا مي شکنند.

حاليک قسمت از اين دو قسمت جديد را در بايگاني آزمايشگاه به عنوان نمونه شاهدنگهداري و در حقيقت يک چهارم مغزه ي حاصله را در آزمايشگاه کاملا خرد ونرم و همگن کرده و نمونه ي متوسط از آن انتخاب و مورد تجزيه و تعيين عيارقرار مي دهند.

عيار طلاي اعلام شده از طرف آزمايشگاه مربوط بههر متراژ حفاري در کنار متراژ مربوطه در کنار ستون زمين شناسي هر گمانهيادداشت مي شود و اين امر نشان مي دهد که در هر گمانه اي ضخامت ماده يمعدني طلادار چه ميزاني بوده و چه عياري را دارا مي باشد.

برايانجام عمليات حفر گمانه هاي اکتشافي در هر معدن ابتدا خطوط اکتشافي باتوجه به مشخصات زمين شناسي منطقه ي طرح ريزي شده و نقاط حفاري با فواصلمناسب از يکديگر بر روي اين خطوط انتخاب مي شوند و خطوط اکتشافي نيز بافواصل مناسب و معمولا به موازات يکديگر انتخاب مي شوند.

با تکميلحفر گمانه هاي مغزه گيري اکتشافي پيش بيني شده در تمامي خطوط اکتشافيموقعيت ماده ي معدني از نظر ضخامت و عيار و ساير مسائل معدني در اعماقمختلف مشخص مي شود که اين امر در نهايت در نشان دادن شکل ماده ي معدني دردل زمين بسيار لازم و ضروري بوده و کمک شايان توجهي مي کنند

مقالات مشابه کشف طلا:

تونل های کشف طلا

تعيين ذخيره در معادن طلا

شیوه نمونه برداری سیستماتیک کشف طلا

شیوه های نمونه برداری کشف طلا

شیوه اکتشاف طلا ( ژئوشیمی )

شیوه اکتشاف طلا (ژئوفیزیکی)

تاریخچه طلا در قرن بیستم

بررسی قيمت طلا

بررسی تولید طلا در جهان

آزمایشگاه تجزیه و تعیین عیار طلا

بررسی ذخائر جهانی طلا

شیوه تعیین عیار طلا

بررسی عيار طلا

عیار طلا

دلیل عیار نقره 925

طلا فلزی گرانبها

شیوه محاسبه قیمت طلا

رنگ های طلا

طلا در گذر زمان

احکام طلا برای مردان

گوهر، جواهرات و سنگهای قیمتی...
ما را در سایت گوهر، جواهرات و سنگهای قیمتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0goharhaa بازدید : 140 تاريخ : شنبه 19 فروردين 1396 ساعت: 7:59