تونل های کشف طلا

ساخت وبلاگ

تونل های کشف طلا

در مورد نمونه برداري از تونل ها، روش هاي متفاوتي اعمال مي شود که بسته به هر کانساري، اين امر بايستي آزمايش شود و بهترين روش انتخاب و به کار برده شود. عده اي از هر شيفت کاري پيشروي تونل ها، ازسينه کار تونل، يک نمونه ي کانالي (channel sampling) تهيه مي کنند و عياراين نمونه را، عيار آن بلوک پيشروي شده به شمار مي آورند.....

براي مشخص کردن ماده ي معدني در زيرزمين، در مناطقي که وضعيت توپوگرافي، محيط اجازه مي دهد( محيط هاي کوهستاني ...

- حفر تونل هاي اکتشافي

براي مشخص کردن ماده ي معدني در زيرزمين، در مناطقي که وضعيت توپوگرافي، محيط اجازه مي دهد( محيط هاي کوهستاني و محيط هاي داراي تپه ماهورهاي تقريبا مرتفع ) اقدام بهحفر تونل هاي اکتشافي مي شود. اين تونل ها معمولاً با سطح مقطع کوچک حفرمي شوند( مقطع مفيد 4 مترمربع ) و در صورتي که در آينده لازم شود از وجودهمين تونل ها، به عنوان تونل هاي استخراجي استفاده مي شود، مقطع آنهابزرگتر شده و سيستم هاي محافظتي اساسي براي سقف و ديواره ها نصب مي شود.

تونل هاي اکتشافي موقعيت ماده ي معدني را در افق هاي پايين تر از سطح زمينمشخص مي کنند، در محل هايي که ارتفاع منطقه ي مورد مطالعه زياد باشد ممکناست تونل هاي اکتشافي در چند افق زير يکديگر حفر شوند، معمولا در موردطلا، فاصله ي هر افق تونل از افق بعدي حداقل 20 و حداکثر 50 متر در نظرگرفته مي شود.

تونل هاي اصلي در جهت موازي با امتداد کاني سازي ( در مواردي که کاني سازي در امتداد گسل هاي اصلي موجود در منطقه انجامپذيرفته باشد تونل هاي اصلي موازي امتداد گسل ها ) انتخاب و يا شيب 4 درهزار حفر مي شوند.طول تونل هاي اصلي، تا گسترش نهايي طولي کاني سازي، مي تواند ادامه پيدا کند.

بهمنظور مشخص کردن گسترش ماده ي معدني در هر افق، از داخل تونل همان افق،تونل هاي فرعي در جهت عمود بر امتداد تونل اصلي در دو طرف حفر مي شود و تاجايي که عيار طلا، از ميزان حداقل عيار انتخابي (cutoffgread) کمتر نشدهباشد، ادامه مي يابد و بدين ترتيب گسترش عرضي ماده ي معدني هم، در هر افقمعين مي شود.

تونل هاي فرعي از داخل تونل اصلي از يکديگر حدود 25 مترفاصله دارند. حفر دويل از داخل تونل هاي اصلي به يکديگر و از بالاترينتونل به سطح زمين، هم به منظور ايجاد تهويه ي طبيعي و هم به منظور رسانيدنلوله هاي هواي فشرده و لوله هاي آب مورد نياز به محوطه ي داخلي معدن انجاممي گيرد. البته دويل ها خود حفره هاي قائمي از ماده ي معدني هستند کهمي توانند تغييرات عيار طلا را در محل هاي حفر شده مشخص کنند.

بهمنظور تعيين عيار طلا در افق هاي تونل ها و مشخص کردن مناطق با عيارهايمختلف، لازم است از کليه ي حفريات زيرزميني نمونه برداري منظمي صورتپذيرد.

در مورد نمونه برداري از تونل ها، روش هاي متفاوتي اعمالمي شود که بسته به هر کانساري، اين امر بايستي آزمايش شود و بهترين روشانتخاب و به کار برده شود. عده اي از هر شيفت کاري پيشروي تونل ها، ازسينه کار تونل، يک نمونه ي کانالي (channel sampling) تهيه مي کنند و عياراين نمونه را، عيار آن بلوک پيشروي شده به شمار مي آورند. عده اي ديگر بعداز پيشروي تونل ها ( چه اصلي و چه فرعي ) از يکي از ديواره ها ( ديواره يسمت چپ يا راست ) يک نمونه ي کانالي تهيه مي کنند که گاهي اين نمونه ها بهطور پيوسته ( هر متر پيشروي يک نمونه ) و بعضي مواقع در هر پنج مترپيشروي، يک نمونه ي يک متري تهيه مي کنند.

نحوه ي گرفتن نمونه يکانالي بدين ترتيب است که در وسط سينه ي کار پيشروي و يا ديواره ي موردنظر مستطيلي در نظر گرفته مي شود، که طول مستطيل يک متر و عرض آن بين 15تا 20 سانتي متراست و معمولاً به وسيله ي چکش کوهبري ( چکش هاي هواي فشرده ) اين مستطيل تا عمق حدود دو تا چهار سانتي متر حفر و نمونه برداري مي شودکه کل سنگ کنده شده بايستي کاملا خرد، مخلوط و همگن گشته و از آن نمونهبرداري متوسط انجام و به عنوان نمونه ي آن نقطه، مورد تجزيه و تعيين عيارقرار داده شود.

( در کشور زيمبابوه در معدن طلاي مازوئه که طلا به همراهکاني هاي سولفيد وجود دارد و مجموعا به صورت رگه اي با ضخامت متغير بين 10تا 30 سانتي متري در داخل گسل ها، پرشدگي ايجاد شده است براي نمونه بردارياز قسمت هاي مختلف رگه در داخل تونل ها، از هر فاصله ي پنج متري، يکنمونه ي کانالي، آن هم تنها از يک مستطيل با طول 40 سانتي متر و عرض کاملرگه، در نقطه ي مورد نظر و با عمق دو تا سه سانتي متر نمونه برداريمي کردند و اين نمونه را براي طول 5 متر، نمونه ي متوسط به شمارمي آوردند).

البته در موارد کمي هم ديده شده که به جاي سينه کار و ديوارهها از سقف تونل ها هم، نمونه برداري کانالي انجام گرفته است.روش هاي شرحداده شده در مورد نمونه برداري کانالي از داخل تونل ها، در مواردي ميتواند نتايج صحيح را بدهد که تغييرات ماده ي معدني طلادار در دو ديواره وسقف تونل به ميزان قابل ملاحظه اي نباشد، اما در غير اين صورت، لازم استنمونه برداري قوسي انجام گيرد.

در اين نوع نمونه برداري از يکي ازديواره ها، از قسمت کف تونل با عرض يک متر نمونه برداري تکه اي آغاز ميشود و عمل نمونه برداري از پايين ديواره به سمت سقف تونل ادامه مي يابد،با همين عرض يک متري، از سقف هم نمونه گرفته مي شود و اين کار از بالايديواره ي مقابل به سمت کف تونل پيش مي رود و در پايين اين ديواره به اتماممي رسد، در اين حالت هم از تمامي سطح سنگ ها تکه هاي کوچک سنگي کنده ميشود. بايد توجه داشت که در تمام حالت ها نمونه برداري سطح سنگ ها قبلاکاملا تميز شده باشد.

تکه هاي کوچک کنده شده معمولاً بر روي صفحه ي آهنييا ورقه هاي پلاستيکي که در کف تونل قرار داده مي شود ريخته شده و درانتهاي کار جمع آوري و کاملاً مخلوط و با تقسيمات متوالي، نمونه ي متوسطتهيه و مورد تجزيه و تعيين عيار قرار داده مي شود و عيار طلاي به دست آمدهبه عنوان عيار متراژ نمونه برداري شده، انتخاب مي شود. بعضي موارد درصورت تغييرات بسيار کم عيارها در جهت طولي تونل ها، اين گونه نمونه برداريها ممکن است با فاصله ي پنج متر از يکديگر تهيه شود اما در مورد معادني کهتغييرات طولي در تونل ها نيز زياد است بايستي متر به متر در کنار هم اينگونه، نمونه برداري شود.

( در معادن طلاي موته ي اصفهان به علت تغييراتشديد عيار طلا در تمامي جهات اجباراً از تمامي تونل ها نمونه برداري قوسيمتر به متر انجام گرفته است و تجربه نشان داده که در اين منطقه نمونهبردراي قوسي مي تواند عيار درست تر را نشان دهد).

هماهنگ باپيشروي تونل ها و انجام عمليات نمونه برداري، برداشت زمين شناسي ديواره ويا سقف تونل ها هم توسط زمين شناسان انجام مي گيرد و اين برداشت ها بر روينقشه ي تونل ها پياده مي شود. معمولا اين گونه نقشه ها گوياي تغييرات جنسسنگ ها و دگرساني در طول پيشروي و مشخص کردن شدت و ضعف و نوع دگرساني هادر هر نقطه است همچنين مشخص کردن موقعيت گسل هاي اصلي و فرعي ( امتداد ومقدار شيب گسل ها ) در هر قسمت از جمله اطلاعاتي است که بر روي اين نقشهها آورده مي شود.

از کليه ي کنده کاري هاي زيرزميني( تونل ها ) نقشهي موقعيت، توسط نقشه برداران زيرزميني تهيه مي شود معمولاً به منظور نشاندادن عيار طلاي متراژهاي مختلف و ضمنا حفظ اطلاعات به دست آمده بر روينقشه ي موقعيت تونل ها، عيار طلاي متراژهاي مختلف به صورت هيستوگرام روياين نقشه ها پياده مي شود. حسن چنين نقشه هايي اين است که با اولين نگاهمي توان تغييرات عيار طلا را در يک افق که تونل حفر شده است مشاهده کرد

مقالات مشابه کشف طلا:

تعيين ذخيره در معادن طلا

شیوه نمونه برداری سیستماتیک کشف طلا

شیوه های نمونه برداری کشف طلا

شیوه اکتشاف طلا ( ژئوشیمی )

شیوه اکتشاف طلا (ژئوفیزیکی)

تاریخچه طلا در قرن بیستم

بررسی قيمت طلا

بررسی تولید طلا در جهان

آزمایشگاه تجزیه و تعیین عیار طلا

بررسی ذخائر جهانی طلا

شیوه تعیین عیار طلا

بررسی عيار طلا

عیار طلا

دلیل عیار نقره 925

طلا فلزی گرانبها

شیوه محاسبه قیمت طلا

رنگ های طلا

طلا در گذر زمان

احکام طلا برای مردان

گوهر، جواهرات و سنگهای قیمتی...
ما را در سایت گوهر، جواهرات و سنگهای قیمتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0goharhaa بازدید : 143 تاريخ : شنبه 19 فروردين 1396 ساعت: 7:59